Antena 3 CNN Externe O navă cu zeci de marinari români la bord a fost reţinută în Franţa. Ce au descoperit autoritățile

O navă cu zeci de marinari români la bord a fost reţinută în Franţa. Ce au descoperit autoritățile

O navă cu zeci de marinari români la bord a fost reţinută în Franţa. Ce au descoperit autoritățile
07 Iul 2018   •   09:17

O navă sub pavilion Panama, cu 22 de navigatori români la bord, a fost reţinută în Franţa pentru neplata salariilor şi pentru lipsa condiţiilor de viaţă şi de muncă. Armatorii navei fac demersuri pentru plata salariilor şi repatrierea echipajului.

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a anunţat că nava St Elias sub pavilion Panama a fost reţinută în portul Lorient din Franţa pe motiv că la bord sunt încălcate condiţiile convenţiei MLC 2006. La bord sunt 22 de navigatori români care au reclamat mai multe luni de neplată şi lipsa condiţiilor de muncă şi viaţă la bord. În data de 2 iulie nava a fost inspectată de Port State Control şi de Inspectorul ITF din Franţa, iar în urma controlului nava a fost reţinută, scrie news.ro.

“Conform cu surse apropiate navigatorilor de la bord, condiţiile de muncă şi viaţă la bord sunt inumane şi inacceptabile. Armatorii navei acum fac demersuri rapide pentru plata salariilor şi repatrierea echipajului impuse de autorităţi în urma plângerilor navigatorilor de la bord şi îndreptarea problemelor găsite la bord. Mai sunt navigatori români debarcaţi care au de primit sume de bani promise că vor fi plătite imediat ce vor ajunge acasă, promisiuni neonorate însă până la această dată”, au precizat reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor.

×
Subiecte în articol: nava marinari Franta
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close