Antena 3 CNN Externe O nouă epocă în Statele Unite: Presa vs. Donald Trump

O nouă epocă în Statele Unite: Presa vs. Donald Trump

O nouă epocă în Statele Unite: Presa vs. Donald Trump
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
23 Feb 2017   •   08:02

Washington Post şi-a făcut public noul slogan pe site-ul său internet:"Democracy Dies in Darkness" ("Democraţia moare în întuneric"), indicând astfel o relansare a mobilizării presei americane în epoca Trump, relevă France Presse.

Acest slogan a apărut pentru prima oară vineri în versiunea online a cotidianului american şi urmează să fie adăugat pe frontispiciul ziarului.

"Este ceva ce spunem de multă vreme pe plan intern vorbind despre misiunea noastră", a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a publicaţiei, Kristine Coratti, în legătură cu rolul pe care intenţionează să-l joace Washington Post în apărarea democraţiei americane.

"Ne-am gândit că ar fi un bun rezumat al valorilor noastre faţă de milioanele de cititori care ni s-au alăturat anul trecut", a adăugat ea.

Expresia "Democracy Dies in Darkness" este utilizată adeseori de Bob Woodward, editorialist al Washington Post şi o legendă a jurnalismului american în urma dezvăluirilor sale în scandalul Watergate în timpul preşedinţiei lui Richard Nixon.

Washington Post face parte dintre ţintele preferate ale lui Donald Trump, împreună cu New York Times şi canalul CNN, acesta acuzându-le cu regularitate că difuzează informaţii false în defavoarea lui.

După preluarea de către Jeff Bezos, fondatorul distribuitorului Amazon, Washington Post cunoaşte o creştere constantă a numărului de cititori.

Alegerea lui Donald Trump a dat de asemenea un impuls ziarului cu 98,4 milioane de vizitatori ai site-ului său internet pe luna ianuarie, în momentul învestiturii preşedintelui american, adică cu 41% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close