Antena 3 CNN Externe O parte din epava aeronavei prăbuşite în Marea Java, scoasă la suprafaţă

O parte din epava aeronavei prăbuşite în Marea Java, scoasă la suprafaţă

O parte din epava aeronavei prăbuşite în Marea Java, scoasă la suprafaţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2015   •   15:39
O parte din coada avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java a fost scoasă la suprafaţă de echipele care caută epava, la două săptămâni după accident, relatează AFP.

Echipamente gonflabile de ridicare de mari dimensiuni au fost folosite pentru a scoate la suprafaţă această parte din coada avionului - cea mai mare parte a aparatului gâsită până în prezent.

Fragmentul din avion se afla la aproximativ 30 de metri adâncime. Este vorba despre un fragment vopsit în roşu, pe care scrie cu litere albe Asia, a doua parte a logo-ului companiei aeriene, al cărei avion transporta 162 de persoane.

"Am ridicat coada avionului cu o macara şi am pus-o pe nava Crest Onyx. O vom reexamina pentru a verifica dacă se află acolo cutiile negre, doar pentru a fi siguri", a declarat un purtător de cuvânt al armatei indoneziene, Manahan Simorangkir.

Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea, la 28 decembrie, din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore. Doar 48 de cadavre au fost recuperate până în prezent din mare.

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close