Antena 3 CNN Externe O româncă a născut într-o închisoare din Marea Britanie, după ce a fost închisă pe nedrept

O româncă a născut într-o închisoare din Marea Britanie, după ce a fost închisă pe nedrept

O româncă a născut într-o închisoare din Marea Britanie, după ce a fost închisă pe nedrept
Sursa foto: Foto: Captură video
02 Feb 2018   •   09:49

Caz halucinant în Marea Britanie. O româncă a stat în spatele gratiilor pentru mai bine de un an şi a fost eliberată luni după ce s-a constatat că este, de fapt, nevinovată. 

În plus, Petruţa Boşoancă a adus pe lume un băieţel, în timpul detenţiei. Într-un interviu pentru jurnaliştii britanici de la BBC, românca a declarat că speră ca cei care au comis eroarea să plătească acum. 

Petruţa Boşoancă a ajuns în arestul Poliţiei din oraşul Ashford în decembrie 2016, după ce a fost acuzată că, alături de alte două persoane, a adus ilegal o altă româncă în Marea Britanie şi ar fi obligat-o să se prostitueze.

Românca a fost arestată când era deja însărcinată, iar în urmă cu cinci luni a adus pe lume un băieţel.

În timpul experienţei traumatizante, Petruţa Boşoancă nu a avut pe nimeni alături, din cauză interdicţiei de a primi vizite. 

 Procesul a fost oprit abia după 13 luni, deşi dovezile demontaseră acuzaţiile aduse de procurori cu mult înainte. Un procuror a cerut scuze magistraţilor şi a declarat că anchetarea cazului este "sub standarde".

Acum românca speră ca cei care au greşit să plătească. Judecătorii britanici care au analizat cazul au condamnat public erorile comise pe timpul cercetărilor şi au cerut deschiderea unui dosar penal pentru a identifica vinovaţii. 

×
Subiecte în articol: romanca Marea Britanie nascut inchisoare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close