Antena 3 CNN Externe Obama cere cea mai amplă reducere a deficitului bugetar: Dacă nu acum, atunci când?

Obama cere cea mai amplă reducere a deficitului bugetar: Dacă nu acum, atunci când?

Obama cere cea mai amplă reducere a deficitului bugetar: Dacă nu acum, atunci când?
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
11 Iul 2011   •   20:14

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut, luni, mebrilor Congresului american, un acord care să realizeze cea mai amplă reducere a deficitului bugetar posibilă, informează Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, Obama a declarat că se va întâlni în fiecare zi cu membrii Congresului, astfel încât să fie încheiat un acord până la 2 august, termenul limită necesar pentru evitarea intrării în incapacitate de plată a guvernului federal.

Obama a planificat noi întâlniri pentru a încerca să convingă Congresul să reducă deficitul de 1.400 de miliarde de dolari şi adoptarea unui plafon de deficit de 14.300 de miliarde de dolari.

Un eşec al negocierilor ar putea readuce Statele Unite în recesiune, ar provoca un şoc pe pieţele financiare şi ar pune în pericol statutul dolarului de principală monedă folosită la constituirea rezervelor valutare, la nivel mondial.

Obama este prins într-o dispută politică cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, liderul republican John Boehner, în legătură cu propunerea administraţiei de reducere a deficitului bugetar cu 4.000 de miliarde de dolari, în decurs de zece ani.

Planul ar majora taxele, spre nemulţumirea republicanilor, şi ar reforma programe considerate sacre, precum cele de asistenţă medicală Medicare şi Medicaid. În plus, programul prevede reducerea cheltuielilor guvernamentale, ceea ce îi îngrijorează pe democraţi.

Preşedintele Statelor Unite a declarat că mesajul pe care îl va transmite ambelor părţi este "dacă nu acum, atunci când?".

×
Subiecte în articol: Barack Obama deficit bugetar Congres
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close