Antena 3 CNN Externe Obama îi cere Rusiei SĂ-ŞI RETRAGĂ TRUPELE de la graniţa cu Ucraina

Obama îi cere Rusiei SĂ-ŞI RETRAGĂ TRUPELE de la graniţa cu Ucraina

Obama îi cere Rusiei SĂ-ŞI RETRAGĂ TRUPELE de la graniţa cu Ucraina
de S.T.    |    28 Mar 2014   •   15:33

Preşedintele american Barack Obama a cerut vineri Rusiei să-şi retragă trupele desfăşurate la graniţa cu Ucraina şi să înceapă discuţii cu comunitatea internaţională pentru dezamorsarea tensiunilor, informează Reuters şi AFP.

"Am văzut trupe masate de-a lungul acelei frontierei sub pretextul unor exerciții militare", a afirmat Barack Obama într-un interviu acordat CBS. "Însă acestea nu sunt lucruri pe care Rusia le-ar face în mod normal", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că mişcările de trupe ar putea fi nimic mai mult decât un efort de a intimida Ucraina, însă de asemenea ar putea fi un precursor pentru alte acţiuni.

"Indiferent ce reprezintă aceste acţiuni, pentru a detensiona şi rezolva această situaţie, Rusia trebuie să-şi retragă trupele şi să înceapă să negocieze direct cu guvernul ucrainean şi cu comunitatea internaţională", a spus preşedintele american în cadrul interviului difuzat cu puţin timp înainte de sosirea sa în Arabia Saudită.

Potrivit lui Barack Obama, preşedintele Putin manifestă "resentimente față de ceea ce el consideră a fi pierderea Uniunii Sovietice", însă nu ar trebui să "revină la practicile care au existat în timpul Războiului Rece".

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close