Antena 3 CNN Externe Obama, primul mesaj după ce şi-a încheiat mandatul

Obama, primul mesaj după ce şi-a încheiat mandatul

Obama, primul mesaj după ce şi-a încheiat mandatul
Sursa foto: Foto: White House
de M.Z.    |    21 Ian 2017   •   00:33

Fostul preşedinte american Barack Obama şi-a salutat susţinătorii de pe vechiul său cont de Twitter, după ce i-a cedat contul @POTUS (acronim de la 'President of the United States') succesorului său la Casa Albă, Donald Trump, a transmis vineri DPA. 

"Salutare tuturor! Înapoi la contul iniţial. Chestia asta mai funcţionează?", a glumit Obama, într-un tweet trimis la circa patru ore după ce şi-a încheiat mandatul. "Michelle şi cu mine am plecat într-o vacanţă scurtă, apoi ne vom întoarce la treabă", a mai scris fostul preşedinte democrat. 

Obama i-a anunţat pe cei care îi urmăresc postările că doreşte să afle ce cred oamenii despre "drumul care urmează" şi le-a cerut să-i împărtăşească ideile pe contul @BarackObama. El i-a salutat şi pe cei care s-au abonat la contul de Twitter al Fundaţiei Obama. "Vă cer să credeţi. Nu în capacitatea mea de a produce schimbare, ci în a voastră", a scris el. 

Totodată, înainte de a părăsi Casa Albă, Obama le-a mulţumit membrilor staffului său pentru eforturile depuse în ultimii opt ani. "Aţi dovedit ce înseamnă puterea de a spera", le-a spus Obama, făcând referire la sloganul din campania electorală din 2008. "Democraţia noastră nu stă în clădiri, nu stă în monumente, ci înseamnă că voi sunteţi dispuşi să lucraţi pentru a îmbunătăţi lucrurile", a transmis fostul preşedinte unui grup format din angajaţi ai Casei Albe şi din militari. 

În ceea ce-l priveşte pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump a trimis vineri primele tweet-uri în calitate de şef al statului, de pe noul cont, la circa 30 de minute după ce a depus jurământul. Seria de 10 mesaje transmise imediat unul după altul conţinea citate din discursul său de învestire. 

Trump a mai trimis mesaje şi de pe contul de Twitter al Casei Albe. Ele au inclus fotografii cu Trump şi cu vicepreşedintele Mike Pence din timpul ceremoniei de depunere a jurământului. "Un moment incredibil în istoria americană - @POTUS Trump depunând jurământul", se putea citi într-unul dintre tweet-urile de pe contul @WhiteHouse.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close