Antena 3 CNN Externe ONU: Gruparea teroristă islamistă Boko Haram a ucis 7.300 de civili de anul trecut

ONU: Gruparea teroristă islamistă Boko Haram a ucis 7.300 de civili de anul trecut

ONU: Gruparea teroristă islamistă Boko Haram a ucis 7.300 de civili de anul trecut
de M.Z.    |    30 Mar 2015   •   22:21

Gruparea teroristă islamistă Boko Haram a ucis peste 7.300 de civili în Nigeria şi ţările vecine de la începutul anului 2014, dintre care 1.000 de persoane numai în acest an, a declarat luni un oficial ONU.

 
Adjunctul secretarului general al ONU pentru afaceri umanitare, Kyung-wha Kang, a făcut cunoscut în Consiliu că 300 de şcoli au fost distruse şi mai puţin de 40% din unităţile care oferă îngrijiri medicale sunt operaţionale în regiunea afectată de acţiunile grupării Boko Haram.
 
"Sunt frecvent raportate încălcări grave ale drepturilor omului, inclusiv violenţe sexuale şi trafic de copii", a spus Kang, informează DPA, potrivit Agerpres.
 
Mohamed Ibn Chambas, reprezentantul special al ONU pentru Africa de Vest, a declarat că în timp ce ofensiva regională comună la care participă trupe din Nigeria, Ciad, Camerun şi Niger, a avut drept rezultat cucerirea unor zone controlate de gruparea Boko Haram, au fost de asemenea raportate încălcări ale drepturilor omului.
 
"Am dori să atragem atenţia că operaţiunile de combatere a terorismului, care sunt percepute de populaţiile afectate ca fiind disproporţionate şi brutale, încalcă chiar principul pe care dorim să-l apărăm", a spus Chambas, care a cerut Consiliului de Securitate să se asigure că forţa multinaţională planificată va respecta normele internaţionale ale drepturile omului.

×
Subiecte în articol: Boko Haram
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close