x close

Fii alături de noi!

ONU a impus noi sancţiuni Coreei de Nord

de 03 Mar 2016   •   00:34
ONU a impus noi sancţiuni Coreei de Nord 127
Foto: Agerpres/EPA
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a decis, miercuri, impunerea de noi sancţiuni dure asupra Coreei de Nord, după recentele teste nucleare şi balistice, informează mediafax.ro.
 
Un proiect de rezoluţie prezentat de Statele Unite a fost adoptat în unanimitate, fiind susţinut inclusiv de China, singurul aliat al Coreei de Nord.
 
Regimul Kim Jong-Un a efectuat, în 2016, un presupus test termonuclear şi un test cu tehnologie balistică.
 
Potrivit rezoluţiei, toate transporturile de marfă care provin ori au ca destinaţie Coreea de Nord vor trebui verificate. 
 
Şaisprezece reprezentanţi ai Coreei de Nord aflaţi în Siria, Iran şi Vietnam au fost adăugaţi pe o listă cu sancţiuni, la fel ca 12 entităţi nord-coreene. 
 
Până acum, transporturile nord-coreene erau verificate doar dacă existau suspiciuni.
 
Secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, a salutat decizia Consiliului de Securitate. "Phenianul trebuie să revină la respectarea în totalitate a obligaţiilor internaţionale", a spus el.
 
Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Gabriel Cotabiță a făcut marele anunț. Vedeta a confirmat zvonurile

Gabriel Cotabiţă renunţă la burlăcie. Cântăreţul a venit la emisiunea "Refresh" şi a vorbit în exclusivitate despre nuntă, despre viitoarea lui soţie şi despre copii, scrie...

23 Iul 2016  •  18:37

sati