Antena 3 CNN Externe Operațiune controversată a autorităților din Rusia. Doi indivizi au fost opriți în trafic de polițiști și uciși pe loc

Operațiune controversată a autorităților din Rusia. Doi indivizi au fost opriți în trafic de polițiști și uciși pe loc

Operațiune controversată a autorităților din Rusia. Doi indivizi au fost opriți în trafic de polițiști și uciși pe loc
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Oct 2016   •   18:11

Forţele de securitate ruse au ucis două persoane care transportau explozibili şi erau suspectaţi de pregătirea unui atentat în oraşul Nijni Novgorod (centru), au anunţat duminică agenţiile de presă din Rusia, citând surse din cadrul forţelor de ordine, reatează AFP.

Nicio confirmare oficială nu a fost oferită duminică după-amiază. Biroul Serviciului Federal de Securitate (FSB) din acest oraş industrial cu peste un milion de locuitori, situat la 400 de kilometri de Moscova, a declarat pentru agenţia Interfax că va furniza informaţii cu privire la acest caz atunci când vor fi luate primele "măsuri de investigare urgente".

Potrivit surselor sub rezerva anonimatului citate de agenţiile de presă ruse, incidentul a avut loc în timpul unei operaţiuni ce a avut drept scop reţinerea unor presupuşi membri ai unui grup terorist într-o zonă rezidenţială.

"Forţele de ordine au oprit o maşină, doi suspecţi au opus rezistenţă şi au fost lichidaţi imediat. Explozibili au fost găsiţi în vehicul", a declarat o sursă citată de agenţia de ştiri Tass.

"Au împuşcat doi presupuşi terorişti", a declarat o altă sursă pentru agenţia Ria Novosti.

Doi poliţişti din cadrul forţelor speciale au fost răniţi într-o explozie produsă în timpul acestei operaţiuni, a precizat Tass.

Potrivit Interfax, care citează tot o sursă anonimă, un al treilea suspect a fost reţinut.

Astfel de operaţiuni sunt comune în Caucazul rus, însă sunt mult mai rare în regiunile centrale ale Rusiei, aminteşte sursa citată.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close