Antena 3 CNN Externe "Orban Viktor este rasist și xenofob. Un derbedeu"

"Orban Viktor este rasist și xenofob. Un derbedeu"

"Orban Viktor este rasist și xenofob. Un derbedeu"
06 Mar 2018   •   16:36

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, şi-a reiterat marţi acuzaţiile de 'rasism' şi 'xenofobie' la adresa premierului ungar Viktor Orban, pe care l-a numit 'derbedeu', transmite AFP.

Răspunzând criticilor formulate săptămâna trecută la Geneva de ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care i-a cerut demisia, Înaltul Comisar a afirmat că îşi 'menţine fiecare cuvânt' şi că 'nu va demisiona'.

La 26 februarie, în discursul său de deschidere a celei de-a 37-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului, Înaltul Comisar a denunţat afirmaţia lui Orban de la începutul lui februarie: 'Nu vrem ca culoarea noastră (...) să se amestece cu altele'.

'Discursul dlui Orban (...) este o declaraţie clară de rasism. Este o insultă pentru fiecare femeie, bărbat şi copil african, asiatic, din Orientul Mijlociu sau America de Sud', a subliniat Zeid, într-un comunicat dat publicităţii marţi de biroul său.

'Da, într-adevăr, l-am calificat pe autoritarul - deşi democratic ales - Viktor Orban ca rasist şi xenofob', a continuat oficialul ONU.

'Şi nu, nu voi demisiona ''fără întârziere'', aşa cum a cerut-o ministrul său într-o scrisoare. Pentru că este timpul să ne ridicăm împotriva unor derbedei ca dl Orban', a adăugat Înaltul Comisar, concluzionând: 'Ura este o forţă care se consumă; şi ea nu va câştiga - nu în Europa şi nu astăzi'.

Politica antiimigraţie a premierului ungar este criticată cu regularitate de Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, care denunţă mai ales ridicarea de garduri de sârmă ghimpată de-a lungul frontierelor ţării şi un proiect de lege îndreptat împotriva organizaţiilor neguvernamentale suspectate că facilitează imigraţia

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close