x close

Fii alături de noi!

Organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic revendică atacul din Coasta de Fildeş, soldat cu 16 morţi

de 14 Mar 2016   •   00:50
Organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic revendică atacul din Coasta de Fildeş, soldat cu 16 morţi 127
Foto: pixabay.com

Organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQIM) a revendicat atentatul de duminică, din Coasta de Fildeș, în urma căruia 16 persoane au murit, potrivit Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste, informează mediafax.ro.

Paisprezece civili şi doi soldaţi au fost ucişi, duminică, în Coasta de Fildeş, după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul în staţiunea Grand-Bassam, a informat preşedintele Alassane Ouattara.

"Şase atacatori au venit în această după-amiază pe plaja din Bassam... Avem 14 civili şi doi soldaţi din cadrul forţelor speciale care, din, nefericire, au fost ucişi", a spus Ouattara.

Cei şase atacatori au fost de asemenea eliminaţi, a adăugat acesta.

Guvernul a anunţat, de asemenea, că forţele de securitate i-au eliminat pe cei şase bărbaţi care au atacat trei hoteluri din staţiunea Grand-Bassam, situată la aproximativ 40 de kilometri de oraşul Abidjan.

Un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe a spus că un cetăţean francez a fost ucis. Presa locală a anunţat că bărbaţi înarmaţi au intrat duminică în hotelul L’Etoile du Sud, luând ostatici turişti şi membri ai personalului.

Bărbaţi îmbrăcaţi în negru au deschis focul în jurul orei prânzului, în timp ce oamenii serveau masa sau băuturi în barurile şi restaurantele de pe plajă, sau înotau în ocean.

Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut şapte persoane decedate. "Am văzut şapte persoane decedate pe care le-am filmat. Erau patru atacatori. Înotam când a început atacul şi am fugit", a spus Dramane Kima.

"Au început să tragă focuri de armă şi toată lumea a început să fugă. Femei şi copii fugeau şi se ascundeau", a spus un alt martor, Marie Bassole. "A început pe plajă. Pe oricine vedeau, împuşcau".
 

poza

Actualitate

Exces de putere. Se încearcă modificarea vârstei de exploatare a arborilor

Ministerul Mediului a inițiat, recent, o dezbatere publică pe un ordin de ministru, prin care se încearcă modificarea vârstei de exploatare a arborilor. „Din primăvară până în...

26 Aug 2016  •  22:20

poza

Show

Miliardarul Richard Branson a fost la un pas de moarte. „Viața mi-a trecut prin fața ochilor”

Celebrul miliardar Richard Branson, patronul companiei aeriene Virgin Air, a dezvăluit, recent, că a fost la un pas de moarte. Branson a suferit un grav accident cu bicicleta., informează...

26 Aug 2016  •  17:19

sati