Antena 3 CNN Externe Organizaţia Mondială a Sănătăţii: E. coli se transmite de om la om

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: E. coli se transmite de om la om

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: E. coli se transmite de om la om
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iun 2011   •   19:13

Organizatia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat, vineri, că bacteria intestinală E.coli se poate transmite de la om la om, prin intermediul dejecţiilor sau pe cale orală.

Informaţii noi despre bacteria ucigaşă care a răpus 18 oameni în Europa în ultimele zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că tulpina E.coli vinovată pentru decese este cunoscută, a mai fost depistată şi în trecut, dar până acum nu a provocat moartea celor infectaţi. Vestea bună e că răspândirea bacteriei a fost stabilizată, anunţă OMS. Asta înseamnă că numărul cazurilor nu a mai crescut atât de mult de joi până vineri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că în trecut s-au mai întâlnit cazuri izolate de contaminare cu tulpina bacteriei e.coli.
este "deja cunoscută" la om.

„Tulpina E.coli întâlnită în epidemia din Germania este una rară, a mai fost întâlnită în cazuri izolate la oameni, dar niciodată într-o epidemie, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS“, Fadela Chaib.

Epidemia care a provocat deja 18 morţi în Europa. Rusia a anunţat că va stopa importurile de legume din ţările Uniunii Europene, însă Comisia Europeană a spus că este împotriva principiilor Organizaţiei mondiale a comerţului. Primul-ministru rus Vladimir Putin a promis că va verifica validitatea embargoului. El a ţinut să precizeze însă că sănătatea ruşilor este mai presus de norme.

Deşi în Germania au fost semnalate 17 din cele 18 victime făcute de E.coli, românii care trăiesc acolo susţin că viaţa lor nu s-a schimbat prea mult după debutul epidemiei. Autorităţile medicale au acţionat însă cu rapiditate.

Oamenii de ştiinţă încă încearcă să stabilească sursa îmbolnăvirilor.

 


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close