Antena 3 CNN Externe Palestinian împuşcat mortal, după ce a atacat un militar

Palestinian împuşcat mortal, după ce a atacat un militar

Palestinian împuşcat mortal, după ce a atacat un militar
15 Aug 2015   •   23:48

Un palestinian a fost împușcat mortal sâmbătă de armata israeliană în nordul Cisiordaniei ocupate după ce a atacat cu cuțitul un militar, au declarat Crucea Roșie palestiniană și poliția israeliană, informează Agerpres.

Acesta este al doilea atac în ziua de sâmbătă în Cisiordania ocupată după ce dimineața un alt palestinian a înjunghiat un soldat israelian, rănindu-l ușor, înainte de a fi el însuși rănit de militari israelieni.

"Un agresor a înjunghiat un ofițer" la sud de Nablus, a declarat armata israeliană, adăugând că "forțele prezente la fața locului au replicat imediat cu tiruri". Agresorul a fost ucis, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Luba Samri.

La rândul său, șeful Crucii Roșii la Nablus, Abdelhalim Jaafreh, a declarat pentru France Presse că palestinianul a fost atins de cinci gloanțe, iar medicii spitalului nu au mai putut face nimic să-l salveze.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas l-a identificat pe acest bărbat ca Rafic Taj, 21 de ani, în timp ce alte surse au anunțat mai devreme că era un adolescent în vârstă de 16 ani identificat ca Ahmed Mahal.

Abbas a condamnat într-un comunicat ceea ce el a numit o "crimă a forțelor de ocupație".

El a denunțat o "escaladare periculoasă" sub forma unei "crime în fiecare zi", cerând comunității internaționale să nu rămână tăcută.

Atacurile palestinienilor contra soldaților, coloniștilor și civililor israelieni s-au multiplicat în ultimele luni în Cisiordania și Ierusalimul de Est, ocupat și anexat de Israel.

De la începutul anului, armata israeliană a ucis cincisprezece palestinieni în Cisiordania, potrivit unui bilanț al ONU. Unii i-au atacat pe israelieni, în timp ce alții au fost uciși de gloanțe trase de armată în timpul unor manifestații sau ciocniri.

×
Subiecte în articol: Palestina Israel militar
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close