Antena 3 CNN Externe Panama Papers. Ce s-a întâmplat cu un membru al firmei de avocatură Mossack Fonseca

Panama Papers. Ce s-a întâmplat cu un membru al firmei de avocatură Mossack Fonseca

Panama Papers. Ce s-a întâmplat cu un membru al firmei de avocatură Mossack Fonseca
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    25 Iun 2016   •   12:35

Un informatician angajat al biroului din Geneva al firmei de avocatură Mossack Fonseca, aflată în centrul dezvăluirilor cunoscute sub numele de ”Panama Papers”, a fost pus în libertate vineri, având interdicţia de a părăsi teritoriul Elveţiei, a anunţat avocatul său, Thomas Barth, conform France Presse, informează agerpres.ro.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este suspectat de sustragere de date şi acces neautorizat la un sistem informatic. 

Conform unei surse apropiate dosarului, Parchetul elveţian a ordonat o percheziţie la sediul din Geneva al Mossack Fonseca, în urma unei plângeri înaintate de firma panameză. 

În prezent se desfăşoară verificări pentru a se stabili dacă informaticianul a sustras date de la angajatorul său şi, în acest caz, despre ce tip de date şi ce perioadă ar fi vorba. 

Conform cotidianului elveţian Le Temps, primul care a anunţat arestarea informaticianului, nimic nu permite concluzia că este vorba despre bărbatul care se prezintă drept ”John Doe” şi susţine că se află la originea dezvăluirilor ”Panama Papers” despre un vast sistem de evaziune fiscală, în care sunt implicaţi în special responsabili politici, oameni de afaceri, celebrităţi din întreaga lume. 

Mossack Fonseca, specializată în înfiinţarea de firme offshore, susţine că nu a încălcat nicio lege, nu a distrus documente, iar toate operaţiunile sale au fost în conformitate cu legile în vigoare. 

La 5 aprilie, Mossack Fonseca s-a declarat victima unei piraterii informatice operate de pe servere externe şi a depus plângere pe această temă.

×
Subiecte în articol: Panama Papers eliberare Elvetia
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close