Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea pune la îndoială Biblia. "Atunci când Iisus s-a născut, în ceruri îngerii NU au făcut acest lucru"

Papa Benedict al XVI-lea pune la îndoială Biblia. "Atunci când Iisus s-a născut, în ceruri îngerii NU au făcut acest lucru"

Papa Benedict al XVI-lea pune la îndoială Biblia. "Atunci când Iisus s-a născut, în ceruri îngerii NU au făcut acest lucru"
de O.P.    |    27 Noi 2012   •   10:58

Suveranul Pontif a alarmat lumea creştină prin declaraţiile  făcute în ultima sa carte, ce va apărea pe piaţă chiar înainte de Crăciun. Acesta consideră că data la care se serbează Naşterea Mântuitorului este greşită, şi aduce drept dovadă scăparea unui călugăr din secolul al VI-lea care a făcut o greşeală de calcul.

Mai mult, în cartea sa, Papa Benedict scrie că nu există nicio dovadă că în staulul în care s-a născut Mesia ar fi existat animale, punând sub semnul întrebarii ceea ce scrie în Biblie. Suveranul Pontif mai face o declaraţie care a şocat mulţi lideri creştini: "Nu cred că îngerii au cântat atunci când Mântuitorul s-a născut, aşa cum cântăm noi în colinde".



Alessandro Speciale, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a declarat că Papa nu vrea să demonteze sărbătoarea Crăciunului, ci prin scrierile sale vrea să arate că Iisus a fost un personaj real, istoric, nu doar o făurire a imaginaţiei scriitorilor Bibliei.

În volumul care va fi publicat în 50 de ţări, Papa descrie viaţa Mântuitorului până la vârsta de 12 ani. Tirajul este de câteva milioane de exemplare, iar după o lună de la publicarea iniţială, cartea va apărea în alte 22 de ţări din lume, scrie CNN.





×
Subiecte în articol: Papa Benedict
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close