Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, discurs extrem de revoluționar în America de Sud

Papa Francisc, discurs extrem de revoluționar în America de Sud

Papa Francisc, discurs extrem de revoluționar în America de Sud
Sursa foto: foto: Catholic News Agency
10 Iul 2015   •   22:02

După ecologia integrală, doctrina socială integrală. Papa Francisc a pronunțat, joi, la Santa Cruz, în Bolivia, unul dintre cele mai radicale discursuri ale sale, cel mai politizat, cel mai lung și cel mai aplaudat, scrie Le Monde.

În fața celei de-a doua adunări a mișcării populare, Papa a făcut un apel la schimbarea structurilor care mișcă lumea întreagă pentru reformarea sistemului economic și social actual care este, potrivit părerii sale, o mașină de excluziune și de fabricare a injustiției.

Într-un discurs lung de mai bine de o oră, presărat cu formule menite să capteze atenția, Papa a explicat motivele pentru care vede în mișcările populare promisiunea unui model uman de dezvoltare capabil să fie o alternativă la ambiția fără limite a banului care comandă, la adresa economiei idolatriste.

Papa Francisc, primul papa iezuit și din America Latină în istorie, a sosit miercuri în La Paz, unde a petrecut numai patru ore, capitala Boliviei fiind așezată la altitudinea de 3.600 de metri deasupra nivelului mării, după care a coborât la Santa Cruz (circa 416 metri altitudine ), capitala economica a țării și cel mai populat oraș, scrie agerpres.ro.

În vârstă de 78 de ani, Papa Francisc a suferit la 21 de ani o gravă pneumonie care a avut ca rezultat extirparea parțială a unui plămân. Din acest motiv, a existat o intensă preocupare atât din partea autorităților medicale locale, cât și a celor ale Sfântului Scaun pentru starea de sănătate a Suveranului Pontif pe parcursul etapei boliviene (țară al cărei principal aeroport este situat la 4000 de metri altitudine) a vizitei sale de opt zile în America de Sud efectuată în această săptămână în Ecuador, Bolivia și Paraguay.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Bolivia
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close