Antena 3 CNN Externe Importanța de a vorbi cu rușii pentru pacea mondială. Ce spune Papa Francisc

Importanța de a vorbi cu rușii pentru pacea mondială. Ce spune Papa Francisc

Importanța de a vorbi cu rușii pentru pacea mondială. Ce spune Papa Francisc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Feb 2016   •   19:27

"Rusia poate da mult" pentru pacea mondială, afirmă papa Francisc într-un interviu publicat luni în cotidianul italian Corriere della Sera, evocând chiar anumite "convergențe" între Vatican și Moscova în ceea ce privește conflictele din lumea arabă, transmite AFP.

Întrebat în legătură cu motivele care l-au determinat să dorească o întâlnire cu patriarhul rus Kirill — întâlnire ce urmează să aibă loc vineri, la Havana—, papa a subliniat în interviul menționat importanța de a vorbi cu rușii pentru pacea mondială și a enunțat principiul care stă la baza diplomației sale: „Trebuie construite punți. Pas cu pas. Până se ajunge să fie strânsă mâna celui care se află de cealaltă parte”.

„Punțile sunt durabile și contribuie la pacea (în lume). Zidurile, nu. Acestea trebuie distruse, nu construite. Ele sunt sortite căderii, unul după altul. Să ne gândim la cel de la Berlin. Părea etern și a căzut într-o zi”, a amintit papa în declarațiile sale pentru Corriere della Sera.

Ca și China, „Rusia poate da mult”, a insistat suveranul pontif, reluând expresia sa de „război mondial pe bucăți”. În realitate, a adăugat papa, acest război „nu este unul pe bucăți: este cu adevărat un război”.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close