Antena 3 CNN Externe Papa Francisc salută demnitatea familiilor afectate de sărăcie: "Ele salvează umanitatea de barbarie"

Papa Francisc salută demnitatea familiilor afectate de sărăcie: "Ele salvează umanitatea de barbarie"

Papa Francisc salută demnitatea familiilor afectate de sărăcie: "Ele salvează umanitatea de barbarie"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Iun 2015   •   17:56
Papa Francisc a adus un omagiu miercuri familiilor sărace care reușesc să rămână unite în situații de mare sărăcie și "salvează umanitatea de barbarie", relatează AFP.

În cursul audienței generale săptămânale din Piața Sfântul Petru, suveranul pontif a descris situația familiilor sărace de la periferiile urbane și rurale, amenințate de "pseudomodele bazate pe spiritul de consum și cultul aparenței".

"Este aproape un miracol, dacă, în sărăcie, familia continuă să se formeze și să mențină atât cât poate din umanitatea legăturilor sale. Acest fapt îi irită planificatorii bunăstării, care consideră afecțiunile, generațiile, legăturile familiale, ca variabile secundare ale calității vieții. Ei nu înțeleg nimic", a afirmat papa Francisc.

"Mizeria socială afectează familia și uneori o distruge, punând în pericol relațiile. Războiul este la originea sărăciei și sărăcește familia", a continuat papa, salutând "demnitatea" familiilor afectate de aceste situații.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc sărăcie sărăcie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close