Antena 3 CNN Externe Paradis lovit de furtună. Cel puţin 13 persoane au murit din cauza inundaţiilor

Paradis lovit de furtună. Cel puţin 13 persoane au murit din cauza inundaţiilor

Paradis lovit de furtună. Cel puţin 13 persoane au murit din cauza inundaţiilor
04 Oct 2015   •   11:31

Treisprezece persoane au murit în urma furtunilor violente și a inundațiilor care au cuprins sâmbătă Coasta de Azur, sud-estul Franței, potrivit unui bilanț provizoriu al autorităților locale, scrie Agerpres.

Inundațiile puternice au cuprins și străzile din orașele Cannes și Nisa. Primarul orașului Cannes David Lisnard a precizat că anumite autovehicule au ajuns în apa mării din cauza inundațiilor, descriind gravitatea situației. 'Am salvat foarte mulți oameni, însă trebuie să rămânem vigilenți mai ales că în astfel de situații pot apărea jafurile', a mai declarat David Lisnard, confirmând că există un plan de urgență în astfel de situații în care sunt implicate poliția, serviciile municipale și forțele pentru situații de urgență.

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve se va deplasa duminică la fața locului pentru a discuta cu cei implicați în gestionarea situației, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne.

Potrivit autorităților, bilanțul victimelor s-ar putea modifica, în zona cea mai afectată de inundații peste 35.000 de locuințe nu au energie electrică. O parte din autostrada A8 este inundată, iar Societatea Națională a Căilor Ferate Franceze (SNCF) a transmis că peste 12 trenuri cu pasageri sunt blocate în diferite gări din sud-estul Franței.

Președintele francez Fracois Hollande a transmis solidaritatea națiunii franceze și a prezentat condoleanțele sale pentru rudele victimelor. Premierul Manuel Valls și-a exprimat susținerea față de familiile îndoliate.

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close