Antena 3 CNN Externe Patru jurnalişti de la New York Times, daţi dispăruţi în Libia

Patru jurnalişti de la New York Times, daţi dispăruţi în Libia

Patru jurnalişti de la New York Times, daţi dispăruţi în Libia
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
17 Mar 2011   •   12:43

Patru ziarişti de la cotidianul New York Times au fost daţi dispăruţi în Libia, unde au fost trimişi pentru a relata despre conflictul dintre forţele loiale lui Muammar Gaddafi şi insurgenţi, informează publicaţia în ediţia electronică de miercuri.

Şefii cotidianului spun că de marţi dimineaţă au pierdut contactul cu jurnaliştii care relatau din oraşul Ajdabiya, aflat în zona de est. Potrivit acestora, ziariştii ar fi fost luaţi de forţe guvernamentale, însă informaţia nu este confirmată.

"Am discutat cu oficiali din cadrul Guvernului libian, la Tripoli, care ne spun că încearcă să stabilească unde se află jurnaliştii", a declarat Bill Keller, directorul executiv al publicaţiei. "Suntem recunoscători Guvernului libian, care ne-a asigurat că, dacă jurnaliştii noştri au fost capturaţi, vor fi eliberaţi prompt şi nevătămaţi", a adăugat el.

Cei patru jurnalişti dispăruţi sunt Anthony Shadid, şeful Biroului din Beirut, care deţine două Premii Pulitzer pentru reportaje în străinătate, Stephen Farrell, reporter şi cameraman, care a fost răpit de talibani, în 2009, dar a fost salvat de comandouri britanice, şi doi fotografi, Tyler Hicks şi Lynsey Addario, care acoperă zona Orientului Mijlociu şi Africii.

Potrivit unor speculaţii, cei patru ziarişti au fost deţinuţi la un Punct de Control al forţelor guvernamentale între Ajdabiya şi Benghazi, fieful rebelilor. În acest caz, vor fi duşi la Tripoli.


×
Subiecte în articol: jurnalisti New York Times disparuti Libia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close