Antena 3 CNN Externe Pentagonul cere 9,6 miliarde de dolari pentru a contracara ameninţările din Coreea de Nord şi Iran

Pentagonul cere 9,6 miliarde de dolari pentru a contracara ameninţările din Coreea de Nord şi Iran

Pentagonul cere 9,6 miliarde de dolari pentru a contracara ameninţările din Coreea de Nord şi Iran
Sursa foto: Foto: xsnet.com
03 Feb 2015   •   11:13
Administraţia Obama cere 9,6 miliarde de dolari pentru a contracara ameninţările tot mai dese şi mai importante din partea Coreei de Nord şi a Iranului. 
 
Departamentul de Apărare american a cerut 9,6 miliarde pentru anul 2016, pentru a contracara "o ameninţare cu rachetă cu rază lungă din partea Coreei de Nord şi potenţialele ameninţări din partea Iranului", scrie Associated Press, conform Sputnik
 
"Armata americană rămâne activă în jurul lumii", explică Pentagonul, în propunerea de buget de 585 de miliarde de dolari, în care se arată că activitatea rusă în Ucraina, Ebola şi activitatea organizaţiei Stat Istalmic reprezintă principalele provocări geopolitice ale americanilor. 
 
Departamentul a arătat că agenţia trebuie să se ocupe şi cu provocările actuale dar şi cu cele emergente, inclusiv atacurile ciberneetice, evoluţia Chinei şi ameninţările pentru bunurile din programul spaţial. 
 
Bugetul Pentagonului a crescut cu 7,7 procente faţă de anul trecut şi a ajuns la 534 miliarde de dolari, devenind, astfel, cel mai mare din istoria SUA, scrie Associated Press.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close