Antena 3 CNN Externe Pepeni vânduți la licitație, pe o sumă enormă. Care este explicația

Pepeni vânduți la licitație, pe o sumă enormă. Care este explicația

Pepeni vânduți la licitație, pe o sumă enormă. Care este explicația
26 Mai 2017   •   10:55

Doi pepeni cultivaţi în oraşul Yubari, din insula Hokkaido în nordul Japoniei, au fost vânduţi vineri pentru suma de 1,5 milioane yeni (12.000 de euro sau 13.400 de dolari) la prima licitaţie din acest sezon, informează Kyodo. 

În pofida preţului ridicat, este vorba de jumătate din preţul record de trei milioane de yeni (24.000 de euro sau 26.900 de dolari) stabilit la licitaţia organizată anul trecut. 

Cei doi pepeni galbeni de tip cantalup au fost scoşi la licitaţie pe piaţa centrală din Sapporo şi au fost achiziţionaţi de Kurashige Shoten, un vânzător angro de fructe care intenţionează să doneze pepenii copiilor de la o şcoală primară din Yubari. "În zona agricolă, livrările destinate vânzării pe piaţă au prioritate iar copii au şanse mici să îi guste", a spus Shoten, care a explicat că donaţia sa este un gest de recunoştinţă pentru oraşul Yubari, care în urmă cu un deceniu s-a declarat în faliment. 

Un număr total de 580 de pepeni proveniţi de la nouă fermieri din Yubari au fost scoşi vineri la licitaţie. În Japonia există o tradiţie ca, la începutul sezonului, primele produse agricole recoltate să fie vândute la licitaţie, care uneori ating preţuri exorbitante, în scopuri publicitare mai degrabă decât pentru profit. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: japonia legume fructe licitatie pepeni
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close