Antena 3 CNN Externe Percheziții la un adăpost pentru refugiați din Germania, după atentatul sinucigaș din sudul țării

Percheziții la un adăpost pentru refugiați din Germania, după atentatul sinucigaș din sudul țării

Percheziții la un adăpost pentru refugiați din Germania, după atentatul sinucigaș din sudul țării
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Iul 2016   •   16:04

Poliţia germană a efectuat luni percheziţii şi a confiscat dovezi la un adăpost pentru refugiaţi, dar a refuzat să confirme dacă operaţiunea are legătură cu un solicitant de azil sirian care a rănit duminică 15 persoane detonându-şi încărcătura explozibilă avută asupra sa în apropiere de locul unde era organizat un festival în sudul Germaniei, relatează agenţia Reuters. 

''Au loc investigaţii în legătură cu suspectul decedat. Nu putem oferi mai multe informaţii în acest moment'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei despre atentatul sinucigaş de la Ansbach, cel de-al patrulea atac violent care a zguduit Germania în ultima săptămână. 

Atacul a fost ''foarte probabil'' un act de terorism islamist, a declarat anterior, în cursul zilei, un înalt oficial din domeniul securităţii, Joachim Hermann. Ministerul german de Interne a indicat la rândul său că nu are încă dovezi concrete pentru a susţine o motivaţie islamistă a atacului. 

Suspectul sirian, în vârstă de 27 de ani, care şi-a detonat duminică dispozitivul la Ansbach, a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut şi că el urma să fie expulzat în Bulgaria. 

Atacul nu a fost revendicat până în prezent de nici o organizaţie. Potrivit anchetatorilor, suspectul era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni referitoare la droguri şi alte fapte. El a fost sub tratament la o clinică de psihiatrie şi a încercat să se sinucidă anterior de două ori. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania atentat perchezitii atac sinucigas
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close