Antena 3 CNN Externe Peste 750 de migranţi salvaţi de Medicii fără Frontiere

Peste 750 de migranţi salvaţi de Medicii fără Frontiere

Peste 750 de migranţi salvaţi de Medicii fără Frontiere
19 Sep 2015   •   14:48

Peste 750 de migranți aflați la bordul a trei mici ambarcațiuni au fost salvați sâmbătă în apele internaționale în apropierea coastelor libiene de o navă a asociației Medici fără Frontiere (MFF), a declarat un purtător de cuvânt, citat de Agerpres.

"Peste 750 de persoane au fost salvate de la ora 05.00 (03.00 GMT)", a declarat pentru AFP Yazan al-Saadi, director de comunicații al MSF cu sediul la Beirut, care a precizat că o patra operațiune de salvare este în prezent în curs.

"Sunt de mai multe naționalități. Din fericire, toată lumea este sănătoasă", afirmă un purtător de cuvânt al MFF, Sami al-Soubaihi, aflat la bordul ambarcațiunii de salvare.

"Ne îndreptăm acum spre o a patra ambarcațiune și vom vedea care este situația în cazul ei", a adăugat el.

Pe nava MFF se află 26 de persoane, printre care specialiști în domeniul sanitar.

"Odată salvați, refugiații beneficiază de îngrijiri din partea MFF în caz de deshidratare sau alte probleme", a mai spus Saadi. "Apoi vor fi conduși în centrele noastre, în Italia sau în Grecia", a adăugat el.

În jur de o sută de migranți de origine africană au fost deja salvați vineri în largul Libiei.

Libia, cu cei 1.770 km de țărm, a devenit o placă turnantă pentru imigrația clandestină spre Europa. Călăuzele profită de haosul care domină în țara măcinată de violențe și divizată între două guverne rivale, în care nu există controale la frontiere.

Peste 430.000 de migranți și refugiați au traversat Marea Mediterană din luna ianuarie și aproape 2.750 au murit sau sunt dați dispăruți după această tentativă, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close