Antena 3 CNN Externe Petro Poroşenko denunţă intenţia separatiştilor de a organiza alegeri locale în estul ţării

Petro Poroşenko denunţă intenţia separatiştilor de a organiza alegeri locale în estul ţării

Petro Poroşenko denunţă intenţia separatiştilor de a organiza alegeri locale în estul ţării
de S.T.    |    03 Iul 2015   •   00:17
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat joi seară drept iresponsabil proiectul de organizare a alegerilor locale de către rebelii proruși în estul Ucrainei, proiect anunțat joi de un responsabil separatist, transmite AFP.

Liderul autoproclamatei "republici populare Donețk" (DNR), Aleksandr Zaharcenko, a declarat că aceste alegeri se vor desfășura pe 18 octombrie în zona aflată sub controlul rebelilor separatiști proruși.

''Scrutinul va fi organizat cu respectarea normelor OSCE și a legislației ucrainene, dar numai în măsura în care aceasta nu contravine constituției și legilor DNR'', a spus Zaharcenko, fără a oferi alte detalii.

La scurt timp după acest anunț, Poroșenko a denunțat proiectul, care ar putea avea consecințe ''devastatoare pentru detensionarea'' conflictului din estul Ucrainei, soldat deja cu peste 6.500 de morți începând din aprilie anul trecut.

Precedentele alegeri organizate de separatiștii proruși au avut loc în noiembrie anul trecut și ele nu au fost recunoscute nici de Occident, nici de Kiev.

Clauza privind organizarea alegerilor locale figurează în acordurile de la Minsk 2 după cea privind respectarea absolută a încetării focului și retragerea armamentului greu în estul separatist al Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunțat la rândul său absența comunicării între Kiev și reprezentanții rebelilor separatiști, acuzați de Ucraina și Occident că sunt sprijiniți de Moscova.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close