Antena 3 CNN Externe Petro Poroşenko: Este prima săptămână în care acordurile de la Minsk sunt respectate

Petro Poroşenko: Este prima săptămână în care acordurile de la Minsk sunt respectate

Petro Poroşenko: Este prima săptămână în care acordurile de la Minsk sunt respectate
05 Sep 2015   •   13:39

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat sâmbătă că acordurile de pace privind Estul separatist prorus semnate în februarie la Minsk au fost pentru prima dată respectate în această săptămână, însă rebelii au anunțat moartea unui civil, relatează Agerpres.

"Am o veste bună. De o săptămână, nu se mai trage pe front. Este prima săptămână în care acordurile de la Minsk sunt respectate", a declarat Poroșenko, potrivit unor imagini transmise de televiziuni.

Există în continuare soldați care își pierd viața în zona de conflict "călcând pe mine artizanale sau în accidente auto, însă nu în lupte", a subliniat el.

"Acest lucru ne dă speranță că eforturile noastre vor ajuta la construirea unui nou stat eficient", a adăugat el, în cadrul unei vizite la un centru de recrutare a candidaților pentru posturi în Parchet.

Acordurile de la Minsk, semnate datorită medierii Germaniei și Franței, au dus la instaurarea unui armistițiu de la mijlocul lunii februarie, care a fost însă încălcat cu regularitate.

La sfârșitul lunii august, Grupul de contact format din reprezentanți ai Kievului, Moscovei și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și trimiși ai separatiștilor au convenit verbal asupra unui nou armistițiu începând cu 1 septembrie, care este în general respectat.

Autoritățile separatiste au anunțat totuși sâmbătă moartea, cu o zi în urmă, a unui civil în apropierea unui bastion al rebelilor la Donețk în 'tiruri ale armatei ucrainene'.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close