Antena 3 CNN Externe Piaţa mondială de droguri va ajunge la o valoare de 4 TRILIOANE de dolari

Piaţa mondială de droguri va ajunge la o valoare de 4 TRILIOANE de dolari

Piaţa mondială de droguri va ajunge la o valoare de 4 TRILIOANE de dolari
Sursa foto: Foto: pixshark.com
23 Apr 2015   •   14:47
Lumea subterană a traficului de droguri va depăşi, în curând, valoarea de 3,7 trilioane de dolari, mai mult decât piaţa de petrol şi gaze. Traficul de stupefiante a depăşit deja, ca valoare, piaţa auto mondială, conform şefului agenţiei antidrog din Rusia
 
"Vedem că traficul de droguri este o parte importantă a economiei globale. Din păcate, trebuie să remarcăm astăzi că piaţa de trafic de droguri este mai mare decât industria auto mondială şi se apropie vertiginos de valoarea pieţii de petrol şi gaze", a explicat Viktor Ivanov, conform Russia Today.
 
Ivanov a subliniat Afganistan şi America de Sud ca puncte importante de producţie a drogurilor, notând că peste 80% din heroină este produsă în Afganistan şi 100% din cocaină în America de Sud, conform estimărilor sale. 
 
"Din păcate, producţia a început din nou să crească în aşa-numitul Triunghi de Aur, compus din Tailanda, Myanmar şi Laos", a adăugat oficialul. 
 
Anterior, Ivanov estimase că traficanţii de droguri injectau circa un trilion de dolari în sistemul globan financiar, în fiecare an. Mare parte din aceste fonduri ajung să alimenteze reţele infracţionale şi deseori chiar terorism.
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close