Antena 3 CNN Externe Pierderi grele pentru armata din Ciad în războiul împotriva Boko Haram

Pierderi grele pentru armata din Ciad în războiul împotriva Boko Haram

Pierderi grele pentru armata din Ciad în războiul împotriva Boko Haram
10 Apr 2015   •   21:19

Peste 70 de soldați ciadieni au fost uciși și alți cel puțin 400 răniți de la declanșarea, la începutul lunii februarie, a unei ofensive împotriva islamiștilor Boko Haram în Nigeria, respectiv 10% din efectivele angajate în luptă, a anunțat vineri, la N'Djamena, șeful Statului Major al armatei ciadiene, generalul Brahim Seid, citat de Agerpres.

Ciadul nu a indicat niciodată în mod oficial numărul total al soldaților angajați în războiul împotriva islamiștilor din Nigeria, dar, potrivit unor surse militare, efectivele ar fi de ordinul a 5.000 de oameni.

Potrivit generalului, începând din 17 ianuarie 2015, data când a fost autorizată operațiunea de către parlamentul de la N'Djamena, forțele armate și de securitate ciadiene ''au combătut secta Boko Haram și au vânat-o în diferitele ei ascunzișuri'', și au eliberat 11 localități din Camerun, Nigeria și Niger de sub controlul islamiștilor.

''Forțele ciadiene vor continua să-i urmărească pe teroriștii Boko Haram peste tot unde se vor afla, pentru a readuce liniștea pentru populațiile noastre înspăimântate'', a mai spus generalul ciadian, potrivit căruia bilanțul exact al victimelor a fost de 71 de militari morți și alți 416 răniți.

Pe 3 aprilie, șeful Statului Major ciadian estima că a fost redusă ''la maximum'' capacitatea de distrugere a Boko Haram, după preluarea de către forțele din Ciad și Niger a orașului Malam Fatori din sud-estul Nigeriei.

Generalul ciadian a mai spus că marile orașe din Nigeria care fuseseră ocupate de Boko Haram sunt acum sub controlul forțelor armate regulate din Ciad, Niger sau Nigeria..

×
Subiecte în articol: Boko Haram
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close