Antena 3 CNN Externe Piloții ruși schimbă foaia. Cum au de gând să supraviețuiască după o catapultare de urgență în Siria

Piloții ruși schimbă foaia. Cum au de gând să supraviețuiască după o catapultare de urgență în Siria

Piloții ruși schimbă foaia. Cum au de gând să supraviețuiască după o catapultare de urgență în Siria
01 Dec 2015   •   00:16

Rusia a decis să-și înarmeze până-n dinți piloții care participă la misiuni în Siria. În cazul în care avioanele vor fi lovite și ei înșiși vor deveni ținte, piloții ruși se vor apăra la sol, după catapultare, cu pistoale și arme automate, potrivit evz.ro.

Decizia de înarmare a piloților vine după ce în urmă cu doar câteva zile, Rusia a deplasat aproape de granița Siriei cu Turcia temutul sistem antiaerian S-400, capabil să lovească ținte aflate pe o rază de 400 de kilometri.

Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, deşi nu există dovezi în acest sens. Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea "consecinţe grave". Cei doi piloţi ai avionului s-au catapultat. Lt.col. Oleg Peșkov a  fost  împuşcat mortal de insurgenţi sirieni de etnie turcă, iar celălalt, Constantin Murakhtin, a fost salvat într-o operaţiune specială ruso-siriană.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close