Antena 3 CNN Externe "Plămânii unui oraş trebuie să crească în acelaşi timp cu populaţia sa". Spaniolii au autobuze cu grădini pe acoperiş

"Plămânii unui oraş trebuie să crească în acelaşi timp cu populaţia sa". Spaniolii au autobuze cu grădini pe acoperiş

"Plămânii unui oraş trebuie să crească în acelaşi timp cu populaţia sa". Spaniolii au autobuze cu grădini pe acoperiş
de S.T.    |    07 Aug 2013   •   09:37

Spaniolii au dotat câteva autobuze cu grădini umblătoare, cu scopul de a purifica aerul din aglomeratele şi poluatele oraşe, scrie Daily Mail.

Artistul Marc Granen, responsabil pentru această idee inedită, a conceput şi un sistem care utilizează condensul făcut de instalaţia de aer condiţionat a vehiculului pentru a uda grădinile.

Primul mijloc de transport cu flori este folosit de către autorităţile spaniole pentru a transporta turiştii spre o zonă de camping din Girona. Autovehiculul a fost finalizat săptămâna trecută şi este primul din lume care are un acoperiş din flori.

"Zonele verzi din mediul urban sunt indispensabile pentru fotosinteză, proces prin intermediul căruia planta absoarbe dioxid de carbon şi eliberează oxigen, care este vital pentru purificarea aerului pe care îl respirăm", a precizat Granen.

"Plămânii unui oraş trebuie să crească în acelaşi timp cu populaţia sa, însă nu pot fi întotdeauna amenajate suficiente zone verzi. Astfel, dacă nu găsim spaţiu pentru plantarea unor grădini cu flori, atunci putem folosi spaţiul deja existent, cum ar fi acoperişurile mijloacelor de transport în comun", a adăugat acesta.

Granan se află în negocieri cu o companie auto interesată să sponsorizeze o flotă de autobuze din Barcelona.

×
Subiecte în articol: Spania Spania
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close