Antena 3 CNN Externe Fenomene extreme în China: Cel puțin 154 de persoane au murit. 16 milioane de oameni au fost evacuați

Fenomene extreme în China: Cel puțin 154 de persoane au murit. 16 milioane de oameni au fost evacuați

Fenomene extreme în China: Cel puțin 154 de persoane au murit. 16 milioane de oameni au fost evacuați
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    23 Iul 2016   •   18:14

UPDATE: Cele mai recente informații ale autorităților chineze menționează cel puțin 154 de decese și sute de persoane dispărute. În plus, 50.000 de gospodării au fost distruse în cele mai recente fenomene meteo din țară.

----------------------------

Ploile torențiale din ultimele zile, din China, au dus la moartea a cel puțin 24 de persoane și au provocat evacuarea a 16 milioane de oameni, conform unui anunț făcut sâmbătă de presa chineză, transmite Reuters.

Autoritățile din provincia Henan, din centrul Chinei, au declarat pentru agenția chineză de presă Xinhua că 15 oameni și-au pierdut viața și alți opt sunt în continuare dispăruți după ce ploile torențiale, însoțite de vânturi puternice, au provocat evacuarea a 7,2 milioane de oameni și au distrus aproximativ 18.000 de gospodării.

Nouă persoane au murit și alte 11 sunt dispărute în provincia vecină Hebei, conform unui anunț făcut vineri seară de autoritățile din orașul Xingtai. În această provincie au fost evacuate aproximativ 9 milioane de persoane.

Vaste regiuni din China au fost inundate de ploi torențiale în această vară, fenomenele meteorologice extreme ducând la moartea a cel puțin 200 de persoane. Peste 1,5 milioane de hectare cultivate agricol au fost complet compromise, rezultând pierderi de 3 miliarde de dolari pentru economia chineză.

×
Subiecte în articol: inundatii China ploi ploi torentiale
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close