Antena 3 CNN Externe Ploile torențiale au făcut ravagii în Italia. Sunt cel puţin 20 de morţi - VIDEO

Ploile torențiale au făcut ravagii în Italia. Sunt cel puţin 20 de morţi - VIDEO

Ploile torențiale au făcut ravagii în Italia. Sunt cel puţin 20 de morţi - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
03 Noi 2018   •   10:06

Vânturile violente şi ploile abundente, care au făcut cel puţin 20 de victime în această săptămână în Italia, au distrus de asemenea zeci de hectare de pădure, în special în nordul ţării, au anunţat vineri autorităţile italiene, citate de AFP.

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectată, unde sute de copaci au fost dezrădăcinaţi pe versanţii munţilor Dolomiţi, în urma vânturilor extrem de puternice de joi.

"Peisajul arată ca după un cutremur de pământ", a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia. Aproximativ 160.000 de persoane au rămas fără electricitate în Veneto.

Vineri, două persoane au murit, o femeie de 87 de ani şi o turistă germană în vârstă de 62 de ani, lovită de fulger în Sardinia. Aceste decese ridică la 20 numărul persoanelor ucise de intemperii de la începutul săptămânii, potrivit unui raport al Protecţiei Civile.

Nivelul de alertă a rămas ridicat vineri în Veneto, în contextul în care meteorologii se aşteaptă la un nou val de ploi şi vânturi puternice pe durata acestui weekend.

În sudul ţării, Sicilia a fost afectată de inundaţii şi mai multe drumuri au fost acoperite de ape. Şcolile au rămas închise, la fel ca multe dintre parcurile publice.

Protecţia Civilă italiană a declarat că acest val de vreme nefavorabilă reprezintă "una dintre cele mai complexe situaţii meteorologice din ultimii 60 de ani".

Veneţia s-a confruntat luni cu una dintre cele mai ample creşteri ale nivelului apei din istoria sa recentă, iar rafalele de vânt au atins viteze de 180 de kilometri pe oră.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ploi torentiale morti
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close