Antena 3 CNN Externe Poliţia antitero din Marea Britanie a descoperit un nou 'obiect suspect'

Poliţia antitero din Marea Britanie a descoperit un nou 'obiect suspect'

Poliţia antitero din Marea Britanie a descoperit un nou 'obiect suspect'
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Oct 2016   •   20:21

Poliţia antitero care ancheta descoperirea unui "obiect suspect" într-o garnitură de metrou din Londra în această săptămână a anunţat că a găsit sâmbătă un al doilea dispozitiv similar la percheziţionarea unei case din Devon, vestul Angliei, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Casa şi proprietăţile învecinate au fost evacuate, zona fiind izolată pe o suprafaţă de 200 de metri în timp ce experţii cercetau zona.

Primul dispozitiv a fost descoperit joi dimineaţa într-o garnitură de metrou din staţia North Greenwich, aflată în cartierul financiar Canary Wharf şi aproape de sala O2 Arena. Ofiţerii au folosit un dispozitiv cu şocuri electrice pentru a reţine pe o stradă din nordul Londrei un suspect în vârstă de 19 ani, care a fost arestat sub suspiciunea că pregătea un atac terorist şi care a rămas în custodia poliţiei.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat sâmbătă să agenţi de-ai săi s-au deplasat la o casă din Newton Abbott, Devon, în legătură cu ancheta incidentului de la Greenwich. "În timp ce se aflau acolo, ofiţerii au găsit un obiect pe care l-au calificat drept suspect. Ofiţerii au evacuat locuinţa (...)", a menţionat Poliţia Metropolitană într-un comunicat de presă.

Poliţia nu a dat detalii în legătură cu cele două obiecte, nici dacă era vorba de dispozitive explozive funcţionale. Primul obiect a fost neutralizat printr-o explozie controlată.

Din august 2014, nivelul de alertă antiteroristă în Marea Britanie este fixat la 'grav', al patrulea pe o scară maximă până la cinci. După atentatele comise în noiembrie 2015 în Franţa, poliţia britanică a anunţat deja desfăşurarea a 600 de agenţi suplimentari la Londra, numărul lor ajungând la 2.800

×
Subiecte în articol: Londra colet suspect
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close