Antena 3 CNN Externe Politician german: Grecia trebuie să continue reformele pentru a beneficia de asistenţă financiară

Politician german: Grecia trebuie să continue reformele pentru a beneficia de asistenţă financiară

Politician german: Grecia trebuie să continue reformele pentru a beneficia de asistenţă financiară
31 Dec 2014   •   18:13

Asistenţa financiară oferită Greciei nu mai este o necesitate în prezent, iar o eventuală ieşire a ţării din zona euro nu ar periclita moneda unică, afirmă Michael Fuchs, un lider politic din partidul cancelarului german Angela Merkel, relatează AFP.
   
"Situaţia este total diferită faţă de acum trei ani, când nu aveam mecanisme de salvare financiară. Epoca în care eram forţaţi să salvăm Grecia a trecut", a declarat Michael Fuchs, vicepreşedintele grupului creştin-democrat (CDU) din Bundestag, conform unui interviu acordat cotidianului Rheinische Post.
   
"Nu mai există potenţial de şantaj. Iar Grecia nu mai prezintă risc sistemic pentru zona euro", a adăugat politicianul conservator german.
   
Parlamentul Greciei a fost dizolvat miercuri, iar alegeri legislative anticipate sunt programate pe 25 ianuarie, favorită fiind formaţiunea de extremă-stânga Syriza.
   
Liderul Syriza, Alexis Tsipras, pledează pentru încetarea politicilor de austeritate impuse de Troica internaţională (Comisia Europeană, BCE şi FMI) în schimbul unor împrumuturi de 240 de miliarde de euro.
   
"Dacă Alexis Tsipras crede că poate reduce eforturile pentru reforme şi măsurile economice din Grecia, atunci şi Troica poate reduce creditele destinate Greciei", avertizează Fuchs.
   
Fondul Monetar Internaţional a suspendat deja asistenţa financiară acordată Greciei, până la stabilizarea situaţiei politice.
 

×
Subiecte în articol: Grecia Germania
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close