Antena 3 CNN Externe Premieră istorică. Rusia bombardează poziții jihadiste din Siria de la baza aeriană din Iran

Premieră istorică. Rusia bombardează poziții jihadiste din Siria de la baza aeriană din Iran

Premieră istorică. Rusia bombardează poziții jihadiste din Siria de la baza aeriană din Iran
Sursa foto: Foto: Facebook - Russia Military Power
16 Aug 2016   •   12:39

Avioane de luptă ruse au decolat de la baza aeriană din Hamadan, din vestul Iranului, pentru a lansa atacuri aeriene în Siria, vizându-i pe militanții din regiunea Alep, aceasta fiind pentru prima dată când aviația rusă folosește o bază iraniană pentru a lansa raiduri în Siria, transmite DPA, scrie Agerpres.

Ministerul Apărării rus a indicat marți că bombardiere rusești Tu-22M 3 și Su-34 au bombardat poziții jihadiste la Deir ez-Zor și Idlib, în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran. În urma raidului au fost distruse cinci mari depozite cu arme, trei sedii ale unor comandamente jihadiste și o tabăra a acestora, pe care teroriștii o utilizau pentru a pregăti bătălia pentru Alep, a indicat o sursă din Ministerul Apărării rus, citată de TASS.

Amplasarea unor avioane de luptă și bombardiere rusești la baza din Iran oferă aviației ruse o serie de avantaje. Potrivit presei arabe, acordul încheiat de Moscova cu Teheranul cu privire la utilizarea acestei baze va permite reducerea timpului de zbor cu 60%. Distanța dintre baza Hamadan și zona centrală a Siriei este de circa 900 de kilometri.

Până acum, pentru aplicarea de lovituri aeriene în Siria, bombardierele rusești Tu-22M3 decolau de pe aeroportul militar Mozdok (Osetia de Nord, Caucazul rus), întrucât baza aeriană rusă Hmeimim din Latakia nu este potrivită pentru acest tip de avioane de luptă, unele dintre cele mai mari din lume.

Diplomați ruși și iranieni au abordat luni un plan suplimentar de acțiune pentru rezolvarea crizei siriene. Anterior, presa rusă a relatat că Moscova a cerut permisiunea Irakului și Iranului pentru utilizarea spațiului aerian în scopul lansării unor rachete de croazieră asupra unor poziții jihadiste în Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avioane de lupta Rusia bombardamente Siria
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close