Antena 3 CNN Externe Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este vizat de o anchetă penală. Ce acuzații i se aduc

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este vizat de o anchetă penală. Ce acuzații i se aduc

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este vizat de o anchetă penală. Ce acuzații i se aduc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Dec 2016   •   20:17

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, va fi interogat de poliţie, a anunţat joi radioul israelian, informează AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia israeliană a afirmat că publicul va fi informat cu privire la ancheta penală împotriva premierului Netanyahu.

Presa israeliană a raportat că ancheta a fost declanşată pe marginea a două capete de acuzare: mită şi activităţi financiare frauduloase.

Aceste dezvăluiri intervin după ce doi deputaţi ai opoziţiei au sesizat în ultimele săptămâni Curtea Supremă, cerându-i un răspuns cu privire la tărăgănarea de către Procurorul General, Avichai Mandelblit, a declanşării unei anchete împotriva premierului, în pofida a ceea ce ei califică drept „dovezi zdrobitoare”.

În noiembrie, Procurorul General al Israelului a ordonat declanşarea unei anchete a poliţiei pe marginea acuzaţiilor ce sugerau acţiuni ilegale din partea unui apropiat al lui Netanyahu în achiziţia a trei submarine germane de către statul evreiesc.

De asemenea, premierul a recunoscut că a obţinut bani de la magnatul francez Arnaud Mimran, care a primit în iulie o pedeapsă de 8 ani închisoare pentru o escrocherie de 283 milioane de euro cu taxa pe dioxid de carbon.

În mai, un raport critic al instituţiei de control a statului invocase călătoriile cu avionul ale lui Netanyahu şi familiei sale pe vremea când era ministru al finanţelor, din 2003 până în 2005, acuzând în acest sens un posibil conflict de interese.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Israel Benjamin Netanyahu mita
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close