Antena 3 CNN Externe Premierul Turciei: Este o zi istorică, un nou început pentru aderarea Turciei la UE

Premierul Turciei: Este o zi istorică, un nou început pentru aderarea Turciei la UE

Premierul Turciei: Este o zi istorică, un nou început pentru aderarea Turciei la UE
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Noi 2015   •   18:37

Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat că summitul ce are loc duminică la Bruxelles cu liderii UE este un 'nou început' în procesul de aderare a Turciei la blocul comunitar european, relatează Reuters, conform Agerpres

 
'Astăzi este o zi istorică în procesul de aderare la UE', a declarat Davutoglu la sosirea pentru convorbiri în cadrul cărora liderii UE vor oferi Turciei ajutor financiar, ridicarea obligativității vizelor pentru Europa și relansarea convorbirilor pentru aderare în schimbul ajutorului acordat de Ankara în gestionarea fluxului de imigranți către UE. 
 
'Cu liderii UE vom împărtăși astăzi destinul continentului nostru, provocările globale ale crizei economice precum și provocările regionale geopolitice din fața noastră, între care probleme legate de migrație', a precizat Davutoglu. 'Sunt recunoscător tuturor liderilor europeni pentru acest nou început', a subliniat premierul turc. 
 
Turcia îi va ajuta pe europeni în gestionarea crizei migranţilor, care ameninţă existenţa spaţiului Schengen, în schimbul unui ajutor financiar şi unei relansări a negocierilor de aderare la UE, se arată în proiectul cu concluziile Summitului UE-Turcia de duminică.
 

×
Subiecte în articol: premier turcia acord istoric relatii
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close