Antena 3 CNN Externe Presa britanică speculează tensiuni între Londra şi Paris. Sarkozy îl numeşte "copil încăpăţânat" pe Cameron

Presa britanică speculează tensiuni între Londra şi Paris. Sarkozy îl numeşte "copil încăpăţânat" pe Cameron

Presa britanică speculează tensiuni între Londra şi Paris. Sarkozy îl numeşte "copil încăpăţânat" pe Cameron
Sursa foto: Foto: finweek.info
15 Dec 2011   •   16:57

Presa britanică a comentat, joi, afirmaţii atribuite de revista Canard Enchaine lui Nicolas Sarkozy, care l-ar fi acuzat pe David Cameron că s-a comportat ca un "copil încăpăţânat" în timpul negocierilor de la Bruxelles, speculând astfel o intensificare a tensiunilor între cele două state, informează AFP.

Publicaţia îi atribuie preşedintelui francez această remarcă, în ultima sa ediţie. "Cameron s-a comportat ca un copil încăpăţânat, cu o singură obsesie, şi anume protejarea City, care vrea să continue să acţioneze ca o piaţă offshore. Nicio ţară nu l-a susţinut, (lucru care) marchează o înfrângere politică fără apel", ar fi adăugat Nicolas Sarkozy, potrivit Canard Enchaine.

Şi jurnaliştii de la Times şi The Guardian analizează relaţia fragedă dintre Paris şi Londra.    

"Euro se prăbuşeşte, în timp ce schimbul de replici anglo-francez devine pueril", titrează Times, care apreciază că Nicolas "Sarkozy pare hotărât să sape o prăpastie" între cele două ţări.

"Tensiunile dintre Marea Britanie şi Franţa cu privire la viitorul UE s-au intensificat ieri (miercuri) seară", apreciază The Guardian, citând afirmaţiile atribuite preşedintelui francez.

În plus, o înregistrare video care l-a surprins pe Sarkozy părând să-l "evite" pe premierul care-i întindea mâna, vineri, la finalul summitului de la Bruxelles, este prezentată de presa britanică ca o dovadă a degradării legăturilor diplomatice.

Cameron este singurul lider UE care s-a opus vineri unui nou tratat european destinat salvării euro.

Însă Cameron a subliniat luni, în faţa Parlamentului, că rămâne "în termeni deosebit de buni cu prietenul (său) Nicolas Sarkozy", în timp ce Sarkozy a insistat asupra ataşamentului său faţă de parteneriatul cu Londra, într-un interviu pentru cotidianul Le Monde.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close