Antena 3 CNN Externe Presă: Israel pregăteşte o invazie în Fâşia Gaza, mobilizând trupe militare la frontieră

Presă: Israel pregăteşte o invazie în Fâşia Gaza, mobilizând trupe militare la frontieră

Presă: Israel pregăteşte o invazie în Fâşia Gaza, mobilizând trupe militare la frontieră
Sursa foto: Foto: theguardian.com
03 Iul 2014   •   15:19

Armata israeliană a început să mobilizeze efective militare la frontiera cu Fâşia Gaza, pregătind probabil o invazie terestră, în contextul în care premierul Benjamin Netanyahu a ameninţat că va distruge mişcarea Hamas, care ar fi responsabilă de uciderea celor trei adolescenţi, informează Ynetnews.
   
Mişcarea Hamas a lansat numeroase rachete spre Israel ca reacţie la uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khder în Ierusalimul de Est. Asasinatul pare a fi un act de răzbunare faţă de uciderea celor trei adolescenţi israelieni în Cisiordania. Cei trei adolescenţi israelieni - Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) - dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania.

Naftali Frenkel avea şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.
   
Surse citate de Fox News au confirmat că Israelul a trimis trupe suplimentare la frontiera cu Fâşia Gaza, consolidând efectivele şi la punctele de control.

Paisprezece rachete au fost lansate din Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore, două căzând pe case din sudul Israelului, fără însă a provoca victime. În replică, aviaţia militară israeliană a efectuat 15 raiduri asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian.
   
Guvernul Israelului a promis "distrugerea" organizaţiei teroriste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, după asasinarea celor trei adolescenţi israelieni.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close