Antena 3 CNN Externe Presa rusă: "Văduva albă" a fost UCISĂ în Ucraina, la comanda Moscovei

Presa rusă: "Văduva albă" a fost UCISĂ în Ucraina, la comanda Moscovei

Presa rusă: "Văduva albă" a fost UCISĂ în Ucraina, la comanda Moscovei
13 Noi 2014   •   12:56

"Văduva albă", femeia britanică suspectată de terorism, care se presupune că a luptat de partea militanţilor SIIL în Siria, fiind urmărită internaţional, a fost împuşcată mortal în Ucraina. Ştirea a fost dată publicităţii de agenţia Regnum.

Potrivit sursei citate, Samantha Lewthwaite (foto), de 30 de ani, ar fi fost ucisă în urmă cu două săptămâni, dar nu există alte confirmări oficiale legate de această informaţie.

Lewthwaite a luptat în ultimul timp în războiul civil din Ucraina alături de Batalionul Aidar, cunoscut pentru brutalitatea şi atrocităţile din estul Ucrainei. Recent, Amnesty International a criticat în termeni duri cruzimea de care se fac responsabili membri acestui detaşament special al Kievului împotriva separatiştilor pro-ruşi.

Presa rusă susţine că Lewthwaite era un foarte bun lunetist al acestui grup şi a fost ucisă de un alt sniper rus, special trimis de Moscova să o anihileze.

Mamă a patru copii, "Văduva albă" era una dintre cele mai vânate femei din lume şi era considerată unul dintre cei mai periculoşi terorişti de pe planetă.
Ea a părăsit Marea Britanie în 2009, înainte ca atrocităţile din Africa să se facă cunoscute pe scară largă.

Înainte să plece din ţara natală, ea a fost măritată cu Germaine Lindsay, un jamaican cu cetăţenie britanică şi care ulterior a devenit un terorist sinucigaş.
În a doua sa căsnicie, ea a fost căsătorită cu un musulman extremist, şi el de asemenea cetăţean britanic, care a fost ucis în timp ce lupta pentru gruparea Al-Shabab.

Lewthwaite a luptat în Africa pe aceeaşi baricadă cu militanţii Al-Shabab din Somalia, cei care au fost autorii masacrului din mall-ul Westgate, din capitala Kenyei, Nairobi, în 2013.
Mai târziu, anchetatorii au stabilit că "Văduva albă" era cea care plănuise cu minuţiozitate acest atac.
67 de persoane au fost omorâte atunci.

Se presupune că ea a reuşit să fugă din Kenyia cu ajutorul unui paşaport fals şi s-a ascuns pentru o vreme în Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: Somalia siria
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close