Antena 3 CNN Externe Presa sud-coreeană: Phenianul pregătește lansarea unui nou satelit

Presa sud-coreeană: Phenianul pregătește lansarea unui nou satelit

Presa sud-coreeană: Phenianul pregătește lansarea unui nou satelit
26 Dec 2017   •   09:09

Coreea de Nord, al cărei program spaţial este în opinia unor experţi doar o acoperire pentru programul său balistic, pregăteşte lansarea unui nou satelit, a informat marţi un jurnal sud-coreean, citat de AFP.

Săptămână trecută, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat a noua serie de sancţiuni pentru a constrânge Phenianul să renunţe la programele sale nuclear şi balistic interzise, dar şi la lansările de satelit.

“Am aflat recent pe diferite canale că Nordul a terminat un nou satelit numit Kwangmyongsong-5”, a declarat o sursă guvernamentală pentru cotidianul Joongang Ilbo.

“Proiectul lor este de a plasa pe orbită un satelit echipat cu camere de luat vederi şi instrumente de telecomunicaţii”, a adăugat sursa.

Serviciile sud-coreene de informaţii sunt de părere că acest satelit ar putea fi lansat cu o rampă mobilă mobil, şi nu de la situl obişnuit de la Sohae.

Articolul a apărut la o zi după ce organul oficial al partidului la putere în Coreea de Nord, Rodong Sinmun, a publicat un comentariu în care s-a reafirmat dreptul Phenianului de a lansa sateliţi.

Ziarul comunist a scris că lansările nord-coreene de sateliţi sunt “absolut” conforme cu Carta ONU şi dreptul internaţional relativ la programele spaţiale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: phenian lansare satelit
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close