Antena 3 CNN Externe Președinta argentiniană Cristina Kirchner subliniază consecințele 'teribile' ale politicii de austeritate

Președinta argentiniană Cristina Kirchner subliniază consecințele 'teribile' ale politicii de austeritate

Președinta argentiniană Cristina Kirchner subliniază consecințele 'teribile' ale politicii de austeritate
02 Iul 2015   •   08:06

Președinta argentiniană Cristina Kirchner a comparat miercuri criza bugetară care afectează Grecia cu incapacitatea de plată în care s-a aflat țara sa în 2001 și a subliniat consecințele 'teribile' ale punerii în aplicare a politicilor de austeritate, relatează joi Agerpres.
 
'Ceea ce trăiește poporul grec este exact ceea ce noi, argentinienii, am trăit în 2001: consecințele politicilor teribile, neoliberale, tăierile permanente care conduc la mizerie, foame și șomaj', a declarat Cristina Kirchner într-un interviu difuzat de televiziunea publică argentiniană.

'Astăzi, 60% dintre tinerii greci nu au un loc de muncă, 30% dintre cetățenii greci vor sta la lumina lumânării pentru a reduce costul la electricitate, astăzi în stradă se află oameni ale cărora pensii au fost tăiate. Cu excepția cheltuielilor militare: FMI nu a cerut niciodată reducerea cheltuielilor militare', a mai spus ea.

Argentina s-a declarat în 2001 în incapacitate de plată, pentru o datorie privată de aproape 100 miliarde de dolari. Două restructurări ale datoriei, în 2005 și 2010, au permis țării să beneficieze de o reducere din partea a 93% dintre creditorii privați. Un conflict persistă însă între Buenos Aires și deținătorii restului de 7% din datorie, în special fondurile Elliott Management și NML Capital, care au contestat în fața justiției americane această măsură.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close