Antena 3 CNN Externe Preşedintele Guatemalei a demisionat. Otto Perez, implicat într-un uriaş scandal

Preşedintele Guatemalei a demisionat. Otto Perez, implicat într-un uriaş scandal

Preşedintele Guatemalei a demisionat. Otto Perez, implicat într-un uriaş scandal
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
03 Sep 2015   •   15:29

Preşedintele Guatemalei Otto Perez, împotriva căruia justiţia a emis un mandat de arestare pentru presupusa sa implicare într-un caz de corupţie, şi-a înaintat demisia Parlamentului, a anunţat joi un purtător de cuvânt al preşedinţiei, relatează Reuters.

Scrisoarea de demisie a fost semnată miercuri seara şi transmisă Congresului, a declarat purtătorul de cuvânt Jorge Ortega.
   
Criza politică pe care o traversează ţara de mai multe luni s-a accelerat marţi, după ce deputaţii i-au ridicat imunitatea preşedintelui, care şi-a început mandatul în ianuarie 2012, după ce s-a angajat, în campania electorală, să lupte împotriva criminalităţii şi corupţiei.
   
Mii de manifestanţi au ieşit pe străzi, în capitală şi în alte oraşe din ţară, în ultimele săptămâni, şi au cerut, între altele, demisia lui Perez.
   
Parchetul General din Guatemala a anunţat miercuri că justiţia a emis un mandat de arestare pe numele şefului statului, în vârstă de 64 de ani, acuzat că a jucat un rol în cazul de corupţie cunoscut sub numele "La Linea", în care se cerea mită în schimbul neplăţii unor taxe vamale.
  

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close