Antena 3 CNN Externe Prezenţă redusă la primul tur al alegerilor regionale din Franţa

Prezenţă redusă la primul tur al alegerilor regionale din Franţa

Prezenţă redusă la primul tur al alegerilor regionale din Franţa
14 Mar 2010   •   22:45


Prezenţă redusă la votul pentru primul tur al alegerilor regionale din Franţa, care vor desemna consiliile celor 26 de regiuni ale ţării. Analiştii politici prevăd o înfrângere a majorităţii prezidenţiale de centru-dreapta în faţa socialiştilor şi aliaţilor lor de stânga. Algeri regionale sunt şi în Rusia, unde oamenii sunt tot mai nemulţumiţi, după ce criza a pus capăt celor 10 de ani de creştere economică.

Cei mai mulţi francezi văd acest tur de scrutin ca o evaluare a celor aproape trei ani de când este la putere Nicolas Sarkozy.

Opoziţia conduce deja 20 din cele 22 de regiuni din Franţa continentală. Partidul lui Sarkozy speră să recâştige o parte din regiuni însă sondajele arată o victorie clară a socialiştilor. Potrivit analiştilor, numai jumătate din cei 45 de milioane de francezi cu dept de vot se vor prezenta la urne.

Integrarea milioanelor de musulmani din Franţa a fost principala temă de dezbatere din campania electorală pentru cele 1880 de locuri de la consiliile regionale. Se pare însă că acest lucru nu a fost de ajuns pentru a-i determina pe oameni să vină vot.

Potrivit sondajelor, socialiştii şi formaţiunea preşedintelui Nicolas Sarkozy se vor situa practic la egalitate în primul tur de scrutin. Dar, în al doilea tur al alegerilor, programat la 21 martie, ecologiştii au anunţat că îşi vor uni voturile cu partidele stângii.

Şi ruşii au ieşit la vot pentru alegerile regionale. Rezultatele vor arăta câtă popularitate mai are partidul de la guvernare, Rusia Unită, în condiţiile în care şomajul din ţară este în creştere iar preţurile sunt tot mai mari.

Opoziţia a anunţat deja fraude în mai multe zone ale ţării şi încalcări flagrante ale legii din partea partidului de la guvernare, Rusia Unită.

Antena 3




×
Subiecte în articol: vot Franta francezi sarkozy sondaje
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close