Antena 3 CNN Externe Produsele fără zahăr sau grăsimi îngraşă şi pot provoca grave probleme de sănătate

Produsele fără zahăr sau grăsimi îngraşă şi pot provoca grave probleme de sănătate

Produsele fără zahăr sau grăsimi îngraşă şi pot provoca grave probleme de sănătate
15 Feb 2011   •   23:07

Zero grăsimi sau zero zahăr nu înseamnă zero probleme. O spun experţii în sănătate publică de la Harvard. Produsele minune de pe ambalajul cărora ne zâmbeşte cifra zero ne pot aduce câteva kilograme în plus, precum şi grave probleme de sănătate.

Trăim într-o lume în care aspectul fizic contează mai mult ca oricând, iar productorii de alimente au ştiut cum să profite de asta. Piaţa a fost invadată de sute de sucuri cu zero zahăr, zero calorii.

“Mai bine bei o cutie de suc cu zahăr o dată pe săptămână, câteodată, decât să trecem la îndulcitori artificiali”, a declarat Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.

 


“Chiar un consum de zahăr brut este mai util organismului ca aceste substanţe chimice, care sunt nişte momeli senzoriale, încearcă să păcălească metabolismul”, a precizat prof. dr. Ghe. Mencinicopschi.

În loc de zahăr, sucurile şi-au luat dulceaţa din altceva. Mai exact, din îndulcitori, extrem de periculoşi. Studiile recente au arătat că băuturile dietetice cresc riscul de infarct cu 48%. În plus, oricum îngraşă.

O altă greşeală pe care o facem în mod frecvent este consumul de lactate complet degresate. Extrem de periculoase, mai ales pentru femei.

“Studiile spun că femeile devin infertile după ce mănâncă perioade foarte lungi lactate 0%”, a precizat Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu. În plus, lactatele cu zero grăsimi împiedică asimilarea calciului.

Un alt mit care se destramă în faţa specialiştilor - cafeaua fără cofeină. Iar solvenţii cu care se scoate cofeina sunt mult mai toxici decât cofeina în sine. Aşa că data viitoare când mai mergeţi la cumpărături nu uitaţi că zero zahăr, zero grăsimi nu înseamnă mai sănătos.

×
Subiecte în articol: produse probleme de sanatate ingrasat
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close