x close

Fii alături de noi!

Proiect de lege inspirat din era sovietică, cu dedicație pentru Putin

de D.G.   •   17 Mar 2016   •   00:37
Proiect de lege inspirat din era sovietică, cu dedicație pentru Putin  817

Parlamentul rus lucreaza la un proiect de lege inspirat din era sovietica. Acesta isi propune sa interzica orice declaratie care ar aduce prejudicii "onoarei si demnitatii" presedintelui Rusiei, scrie Ziare.com.

Roman Khudiakov, parlamentar din partea formatiunii nationaliste Partidul Liberal Democrat al Rusiei, a declarat pentru cotidianului Izvestia ca a inceput sa lucreze la initiativa legislativa, dupa ce locuitorii din regiunea pe care o reprezinta, Tambov, l-au alertat cu privire la prezenta online a unor clipuri care il batjocoresc pe Vladimir Putin, relateaza Newsweek.

"M-au intrebat cum este posibil ca asemenea clipuri sa existe in spatiul public. Cand m-am uitat la ele, am fost profund indignat", a precizat Khudiakov.


Parlamentarul lucreaza de atunci la proiectul de lege, care prevede sanctiuni pentru declaratii calomnioase sau jignitoare facute impotriva lui Putin sau oricarui viitor presedinte al Rusiei.

Roman Khudiakov a spus ca isi bazeaza textul pe o veche lege sovietica ce prevedea pedepse cu inchisoarea de la trei la sase ani pentru orice persoana gasita vinovata de calomnierea presedintelui.

Vicepresedintele comisiei parlamentare pentru legislatie penala, Serghei Fabrichni, a spus ca sustine propunerea legislativa la care lucreaza colegul sau.

Legi similare exista deja in tarile vecine Belarus si Kazahstan, ale caror lideri se afla la putere de decenii.

poza

Actualitate

Pe cuvânt cu Ana Iorga. Să ne tonifiem creierul

Soluția cea mai la îndemână atunci când nu cunoaștem un cuvânt este Dicționarul Explicativ al Limbii Române. DEX-ul nu este însă cel mai potrivit, de fiecare dată, deoarece...

26 Iun 2016  •  18:07

poza

Show

Monica Tatoiu îşi ameninţă soţul în fiecare lună că-l părăseşte

Invitată în emisiunea "Star Chef", Monica Tatoiu a mărturisit că în fiecare lună îşi ameninţă soţul că divorţează. Vedeta a dezvăluit şi motivul care o împinge de fiecare da...

26 Iun 2016  •  17:43

sati