x close

Fii alături de noi!

Proiect de lege inspirat din era sovietică, cu dedicație pentru Putin

de D.G.   •   17 Mar 2016   •   00:37
Proiect de lege inspirat din era sovietică, cu dedicație pentru Putin  817

Parlamentul rus lucreaza la un proiect de lege inspirat din era sovietica. Acesta isi propune sa interzica orice declaratie care ar aduce prejudicii "onoarei si demnitatii" presedintelui Rusiei, scrie Ziare.com.

Roman Khudiakov, parlamentar din partea formatiunii nationaliste Partidul Liberal Democrat al Rusiei, a declarat pentru cotidianului Izvestia ca a inceput sa lucreze la initiativa legislativa, dupa ce locuitorii din regiunea pe care o reprezinta, Tambov, l-au alertat cu privire la prezenta online a unor clipuri care il batjocoresc pe Vladimir Putin, relateaza Newsweek.

"M-au intrebat cum este posibil ca asemenea clipuri sa existe in spatiul public. Cand m-am uitat la ele, am fost profund indignat", a precizat Khudiakov.


Parlamentarul lucreaza de atunci la proiectul de lege, care prevede sanctiuni pentru declaratii calomnioase sau jignitoare facute impotriva lui Putin sau oricarui viitor presedinte al Rusiei.

Roman Khudiakov a spus ca isi bazeaza textul pe o veche lege sovietica ce prevedea pedepse cu inchisoarea de la trei la sase ani pentru orice persoana gasita vinovata de calomnierea presedintelui.

Vicepresedintele comisiei parlamentare pentru legislatie penala, Serghei Fabrichni, a spus ca sustine propunerea legislativa la care lucreaza colegul sau.

Legi similare exista deja in tarile vecine Belarus si Kazahstan, ale caror lideri se afla la putere de decenii.

poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati