x close

Fii alături de noi!

Proiect de lege inspirat din era sovietică, cu dedicație pentru Putin

de D.G.   •   17 Mar 2016   •   00:37
Proiect de lege inspirat din era sovietică, cu dedicație pentru Putin  817

Parlamentul rus lucreaza la un proiect de lege inspirat din era sovietica. Acesta isi propune sa interzica orice declaratie care ar aduce prejudicii "onoarei si demnitatii" presedintelui Rusiei, scrie Ziare.com.

Roman Khudiakov, parlamentar din partea formatiunii nationaliste Partidul Liberal Democrat al Rusiei, a declarat pentru cotidianului Izvestia ca a inceput sa lucreze la initiativa legislativa, dupa ce locuitorii din regiunea pe care o reprezinta, Tambov, l-au alertat cu privire la prezenta online a unor clipuri care il batjocoresc pe Vladimir Putin, relateaza Newsweek.

"M-au intrebat cum este posibil ca asemenea clipuri sa existe in spatiul public. Cand m-am uitat la ele, am fost profund indignat", a precizat Khudiakov.


Parlamentarul lucreaza de atunci la proiectul de lege, care prevede sanctiuni pentru declaratii calomnioase sau jignitoare facute impotriva lui Putin sau oricarui viitor presedinte al Rusiei.

Roman Khudiakov a spus ca isi bazeaza textul pe o veche lege sovietica ce prevedea pedepse cu inchisoarea de la trei la sase ani pentru orice persoana gasita vinovata de calomnierea presedintelui.

Vicepresedintele comisiei parlamentare pentru legislatie penala, Serghei Fabrichni, a spus ca sustine propunerea legislativa la care lucreaza colegul sau.

Legi similare exista deja in tarile vecine Belarus si Kazahstan, ale caror lideri se afla la putere de decenii.

poza

Actualitate

Ce-i răspunde Dacian Cioloș unui român care a semnalat probleme la Aplicația ”Inspectorul Padurii”

Programul de monitorizare a defrișărilor și a transportului de material lemnos dă rateuri. Asta a aflat și premierul Dacian Cioloș, de la un bărbat care a postat pe pagina șefului Executivului datele unui camion...

31 Iul 2016  •  08:21

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati