Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, răspuns ''nuclear'' pentru NATO. Proiectul militar devastator al Rusiei

Vladimir Putin, răspuns ''nuclear'' pentru NATO. Proiectul militar devastator al Rusiei

Vladimir Putin, răspuns ''nuclear'' pentru NATO. Proiectul militar devastator al Rusiei
25 Mai 2016   •   14:12

Anunţ îngrijorător venit din partea Federaţiei Ruse. Vladimir Putin pregăteşte un proiect nuclear devastator care va putea afecta inclusiv România.

Fiecare mişcare militară a Statelor Unite şi a NATO în Europa Centrală şi de Sud-Est a fost urmată de critici şi ameninţări din partea Rusiei. În tot acest timp, însă, Rusia nu s-a limitat la vorbe. A trecut şi la fapte. Rusia şi-a modernizat arsenalul militar şi continuă să o facă, investind peste 41 de miliarde de dolari numai în 2016, scrie stiripesurse.ro.

„Arsenalul nostru nuclear va fi dezvoltat prin adăugarea a peste 40 de rachete balistice intercontinentale capabile să penetreze cele mai sofisticate sisteme de apărare antirachetă. Echiparea forţelor armate cu armament modern şi eficient reprezintă o prioritate a programului nostru militar”, a spus Vladimir Putin.

Liderul de Kremlin nu a spus unde vor fi amplasate noile proiectile cu focoase nucleare, dar a ţinut să precizeze că rachetele pot penetra cele mai performante scuturi din lume. Aluzie, evident, la scutul antirachetă amplasat de americani în Europa, inclusiv în România. Ruşii menţin astfel suspansul şi nivelul de alertă în rândul statelor occidentale. Experţii militari vorbesc tot mai des de o posibilă repetare a scenariului din 1962, momentul în care Războiul Rece a fost foarte aproape să se transforme într-un război nuclear.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin NATO
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close