Antena 3 CNN Externe Autoritățile irakiene au reluat controlul, după ce sute de manifestanți au luat cu asalt clădirea Parlamentului

Autoritățile irakiene au reluat controlul, după ce sute de manifestanți au luat cu asalt clădirea Parlamentului

Autoritățile irakiene au reluat controlul, după ce sute de manifestanți au luat cu asalt clădirea Parlamentului
Sursa foto: Foto: Twitter
30 Apr 2016   •   23:51

Update: Autoritățile au anunțat că situația este sub control, după ce forțele de ordine au folosit și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea adunată în Zona Verde a Bagdadului. De asemenea, protestatarii care au ocupat clădirea Parlamentului au fost evacuați.

----------------------------

Update: Autoritățile au declarat stare de urgență, în urma protestelor de amploare. Sute de persoane au intrat în clădirea Parlamentului.

----------------------------

Mii de manifestanți au pătruns sâmbătă în Zona Verde a Bagdadului, iar unii dintre ei au început să distrugă clădirea parlamentului irakian, după ce deputații au respins un nou guvern, informează AFP.

Potrivit unui corespondent al France Presse, manifestanți furioși au pătruns în această zonă puternic securizată, unde sunt concentrate numeroase instituții ale țării, înainte de a reuși să ajungă în clădirea parlamentului.

Unii manifestanți au început să vandalizeze o parte a clădirii parlamentului, în timp ce alții strigau că "trebuie acționat pașnic" și încercau să limiteze distrugerile.

Manifestația de protest care se desfășura începând de sâmbătă dimineața în Zona Verde a degenerat după un nou eșec al parlamentarilor irakieni de a alege un nou guvern de tehnocrați, propus de premierul Haider al-Abadi.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close