Antena 3 CNN Externe Proteste ÎNDOLIATE la Kiev. Sicriul cu trupul neînsufleţit al protestatarului ucis, purtat pe braţe de mii de oameni

Proteste ÎNDOLIATE la Kiev. Sicriul cu trupul neînsufleţit al protestatarului ucis, purtat pe braţe de mii de oameni

Proteste ÎNDOLIATE la Kiev. Sicriul cu trupul neînsufleţit al protestatarului ucis, purtat pe braţe de mii de oameni
de O.P.    |    27 Ian 2014   •   06:25

Invazia protestatarilor ucraineni pare de nestăvilit! După ce liderii opoziţiei au refuzat armistiţiul propus de preşedintele Ianukovici, manifestanţii au ocupat tot mai multe instituţii ale statului.

Asaltul împotriva legii este întrerupt doar de momente de doliu, când protestatarii îşi îngroapă camarazii de luptă ucişi în confruntări.

Protestatarii au atacat cu tot arsenalul clădirea din centrul capitalei, unde se aflau adăpostiţi două sute de poliţişti de unde coordonau intervenţiile împotriva manifestanţilor. Speriaţi de forţa revoluţionarilor, oamenii legii au părăsit clădirea, ce a devenit deja refugiu pentru manifestanţi.

Manifestanţii au ocupat şi Ministerul Justiţiei. Fără a întâmpina rezistenţă de data aceasta. Oamenii au tras tomberoane în preajma instituţiei pentru a fi siguri că se vor putea apăra în caz că poliţiştii vor vrea să îi scoată cu forţa.

Drapelul Uniunii Europene a fost arborat pe porţile închise ale Ministerului, semn că ucrainenii luptă pentru aderarea la blocul comunitar. Aceasta este a 13-a clădire ocupată de protestatari. Dacă sunetul victoriei a răsunat aici, în piaţa Independenţei s-au auzit vocile îndoliate.

Un protestatar ucis în confruntările cu poliţiştii de miercuri a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. Sicriul deschis cu trupul neînsufleţit a fost purtat de o mare de oameni prin piaţa Independenţei, unde protestatarii revoluţionari dorm de 68 de nopţi. Coşciugul a trecut pe lângă baricadele, unde bărbatul şi-a găsit sfârşitul.

Între timp, Parlamentul Poporului, un nou corp administrativ recunoscut de consiliul local al regiunii Liov, a preluat deja frâiele conducerii.

Protestele anti-guvernamentale au început în Ucraina pe 21 noiembrie, declanşate de decizia preşedintelui Ianukovici de a nu semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close